15 de gen. 2012

Marxa Nòrdica



L’altre dia vaig veure un article al diari Ara que deia que 15 minuts al dia d’exercici físic allarguen 3 anys la vida. I posats a fer exercici, que millor que fer una activitat agradable, fàcil, apte per a tothom i que a més, ens fa activar el 90% de la musculatura del cos?
Doncs si, aquesta activitat existeix i és diu Marxa Nòrdica.

L’any 1996 va ser l’any del naixement de la concepció moderna de la marxa nòrdica (bastons dissenyats especialment per això i una tècnica pròpia) gràcies a dos estudiants finlandesos que van centrar la seva tesis doctoral sobre caminar amb bastons.
La marxa nòrdic, o nordic walking (expressió amb que s’ha popularitzat internacionalment) consisteix bàsicament en caminar. Tant senzill com això, però amb l’afegit dels bastons i la tècnica correcte ens permet cremar un 25% més de calories, treballar el 90% de la musculatura, reforça la musculatura i regenerar la massa òssia. Apart d’altres múltiples avantatges que s’ha descobert en diferents estudis científics (millora del reg sanguini, millora en el sistema limfàtic, millor repartiment del pes corporal… )
La tècnica dividida en 4 grans premisses (caminar dret, estirar els braços, formar un triangle i adequar el pas) ens permet treballar tot l’organisme d’una manera fàcil i agradable sense tenir sensació de cansament, cosa que ens permet realitzar l’activitat acompanyats amb amics i poder mantenir una conversa amb ells. De fet, el moviment ajuda a les cèl•lules del cervell a connectar-se entre sí, el que representa la base de la creativitat, les noves idees i nous plans.
Per iniciar-se a la marxa nòrdica és recomanable assistir a algun dels molts cursos que s’ofereixen a diferents parts del territori. Si esteu interessats podeu contactar amb mi, ja que en breu oferiré excursions i passejades de nòrdic walking!
Des d’aquí us animo a que proveu la marxa nòrdica, però aneu alerta, que és una activitat que enganxa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada