19 d’oct. 2011

Geocaching, la busqueda del tresor del segle XXI


@devi_cg amb el catxé de Dorres

 Ara ja fa uns quants anys que va arribar a les nostres terres, concretament ja fa 11 anys que es va amagar el primer catxé dins el territori català, concretament a la muntanya màgica de Montserrat.
Però, què és això del Geocaching? 
El Geocaching, o la geocerca que és el seu nom en català, és un joc que consisteix a trobar “tresors”que hi ha amagats per tot el món amb l’ajuda d’un GPS.
Aquests tresors son carmanyoles que  amagades per els mateixos usuaris del joc, contenen diferents objectes de poc valor com poden ser ninots, clauers, cotxets, etc. També hi ha una llibreta on tothom que el troba pot escriure-hi les seves sensacions, experiències o vivències a l’hora de trobar el tresor.
Tot aquest joc està coordinat o englobat des del lloc web www.geocaching.com on tothom que estigui registrat (és gratuït) pot veure les coordenades dels tresors existents i també pujar les coordenades de nous catxés que hagi creat prèviament.
Una de les normes del joc, a l’hora de crear un nou catxé, és que has d’amagar el nou tresor en algun lloc emblemàtic, especial o que aporti alguna cosa tant per al creador del catxé com per al buscador.
Aquest fet, fa que sigui molt atractiu anar a buscar tresors, ja que saps que la búsqueda d’un o més tresorts et portarà a racons del territori plens de bellesa o amb alguna singularitat particular. A més, també és una molt bona manera d’introduir els més petits de la família a fer senderisme. Gràcies aquest joc els nens tenen un objectiu concret com és trobar un tresor i aquesta motivació els permetrà fer excursions d’una manera molt més divertida i agradable per a tots els membres de la família.

Des d’aquí no vull profunditzar gaire més, ja que dins el geocaching podem trobar diferents tipus de tresors (multicatxes, enigmes, virtuals, webcams...) i també podem trobar geocoins(monedes commemoratives), travelbugs ( ninots que tenen una missió i pots seguir el seu recorregut gràcies a Google Earth) i moltes coses més que només es poden anar coneixent participant del joc.
A més, amb la tecnologia actual és molt més fàcil participar en el joc que fa 10 anys, ja que els smartphones nous Iphones i tots els que tenen el sistema operatiu Android tenen la possibilitat d’instal·lar una aplicació que et permet trobar els tresors.

Per acabar, vull animar-vos a que proveu de trobar el vostre primer tresor! Segur que prop de casa vostra, o de la vostra feina, o en aquell parc per el que passeu cada dia hi ha algun tresor amagat esperant-vos!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada